Wednesday, March 19, 2014

New Me New Year New Person but never with the New Situation


This is the new me.. taken one day before new year.. i thought new year will start my way in designing my career life will be going smoothly as I expected but at the end it ended quite a like I expected.. Not much just like as the same as the old times.. Childish actions and decision that I make to get away from a mad and childish people at my work place.. I love my job and my work but I don't like the surrounding that will never be change with the same attitude that are be showing such as hypocrite everywhere with every people, laziness and always complaining.. It is a little rough for me to make the decision but as long as I am not with the group of people I will comfortable.. I am not choosy in my work but I hate to get bully again and that's why if I could run from this kind of situation I will run.. I had enough with this kind of situation and I am really fed up if I had to get through it again and again and again.. I just HATE IT SO MUCH.. How could my life will have to get through this kind of disaster again.. Just keep that smile act like there is no worries around me.. I am not good enough to go through my friend is killing behind my back.. so Frustrated!!!

Tuesday, June 25, 2013

What I Want the Most???

Roughly thinking.. ????????

I WANNA GET MARRIED!!!



I WANT MY BRIDE DRESS SUCH AS A PRINCESS AND I WANT TO WEAR HANBOK ONCE IN A LIFE TIME!!!




I WANT TO HAVE MY HONEYMOON AT BEAUTIFUL PLACES SUCH AS SOUTH KOREA, LONDON, FRANCE, AND ALSO IN MALAYSIA.







 I WANT TO TASTE THE KOREAN FOOD


BIBIMBAP


TTEOKBOKI


GRILL BEEF WITH LETTUCE WRAP


P/S: I wish all I want most is came true!!!

My New Life

I ended studied on 23 May 2013 and I have to waited for my family to pick me up about one week.. During that time my friend Nurul Emillia and her sister is with me at our lovely cutest apartment which called by the students as "Niyang Rapik".. We had so much fun together where we hanging out sometimes and also playing around sometimes, dating and leaves each other sometimes when I ended met my boyfriend and she met her boyfriend where that use to be for friends right? although we be called BFF a.k.a Besties Friends Forever but we also have our own life right.. To be honest this my first time in 4 years at my college I have a good friends that we can share each other, argue each other, fighting with each other, give anger towards each other, cried with each other, while I'm cooking she done the dishes, sulking and have bad mood towards each other, honesty with each other where i thought would be difficult for a FRIEND.. I know the feelings of we can trust our friend more than our own family.. BUT family is so important for a person.. it manage to happen that my family didn't know me 100% where get around 40% like my friend know me 70%.. so kinda complicated but i love my life even though sometimes it feels lonely, bored, tragic, disaster, annoying, silly, idiot, stupid, embarrass, not matured enough in speech, and that show i need some improvement in building up my behavior and attitude. However, I still love my life and myself.
I have improved my self nowadays where I just got a work and it is actually driving my crazy where i didn't like to work right now but after a few weeks i think this work will give me an experience at least I must 'suffered' about 3 months for this work.. kinda bored sometimes but when you have a work it is so WORKLOAD for you. Until you didn't know that time had just pass..

my first day on work.. empty place be given.

my second day at work. 

my third Day.. a little bit clumsy.. hehe

my week two at work.. excited when the PC is here.. huhu


this is the WORKLOAD that I've mention before. My table full with paper paper paper paper paper..

A good friend of mine said that wonderful to have a work in a short period without being be interview and what so ever.. I miss you GILER!!!


My very own besties Emillia, Hazlina.. thanx to Yazid a.k.a my boyfie for taking our photos.. miss you all and also miss our old time together..



Sunday, May 19, 2013

My New Career To Be


aauuuwww... cakkk.. huhu

assalamualaikum semua.. di sini saya ingin memberitahu bahawa saya ada career baru yang sesuai dengan saya.. huhu.. rasa nya la.. agak perasan disitu.. apa kata cer tengok gambar kat atas tu.. 
.
.
.
.
.
.
sooooooooo.....
ada gaya tak? ada la sikit kan.. huhu.. muka confident je buat gaya ala-ala model gitu.. sebab nye jadi confident macam tu adalah kerana kasut yang saya pakai.. sesiapa yang memakai kasut itu pun akan merasa tahap confident yang tinggi.. tapi sayang seribu kali sayang saya dah cukup tinggi untuk memakai kasut tinggi.. umi saya selalu cakap macam ni.. AWAK DAH TINGGI TAK PAYAH DAH LA PAKAI KASUT TINGGI..

acaner tu? so tak boleh dah la iye orang yang tinggi nak pakai kasut tinggi.. T____T
sedih nye.. terpaksa terkubur mimpi saya ini lah iye.. huhu..



Sunday, May 5, 2013

Jom Kita Mengundi.. Jom Jom Jom

Pilihanraya telah tiba.. tinggal lagi beberapa jam lagi.. kepada yg sudah berdaftar sila lah undi yg terbaik untuk negara kita ini.. saya tidak minta keganasan yang akan berlaku saya cuma inginkan yang terbaik untuk negara saya Malaysia kerana kita semua orang melayu dan semua beragama islam.. semoga segala nya berjalan dengan lancar dan saya berharap kita semua mengundi pemimpin yang betul-betul dapat mentadbir negara kita.. sudah sudah lah melakukan keganasan HAK mereka untuk berkempen bukan mereka kacau sesiapa pun.. kepada pihak yang bertanggungjawab sudah sudah lah melempar fitnah kepada orang yang tidak bersalah.. setakat pakai baju I Love PM tp bw kayu pukul-pukul org bw helmet ketuk org yg tidak membawa apa-apa barang utk mempertahankan diri apa maksudnya tu.. sangat sangat sangat mengecewakan.. asalnya saya tak nak sokong mana mana tapi bila semua ini berlaku depan mata saya dan TV bukan menyiarkan berita semasa tetapi berkempen apa kejadahnya.. sangat tidak matang tindakan pihak tertentu itu.. memfitnah org untuk tutup aib sendiri sangat sangat sangat sangat sangat tidak matang jugak.. saya tidak suka dengan siaran television ini iaitu menyalahgunakan media.. media untuk hiburan bukan berkempen untuk politik.. sangat lah MENGECEWAKAN!!!.. dengan itu saya dengan ini isytiharkan saya sebagai anak muda untuk pakatan rakyat.. walaupun saya tidak berdaftar saya akan tetap sokong yg terbaik.. sangat rugi dan menyesal tidak berdaftar.. semoga pakatan menang tahun ini dan tahun-tahun yang akan datang.. takbirrr... ALLAHU AKBAR!!! #IniKalilah

Saturday, May 4, 2013

Cara saya buat kerja??

huh.. cara saya buat kerja.. hah ni yang nak cerite ni.. saya buat kerja sangat la serabut saya punya tempat tau.. tapi kepala hotak saya tak la serabut sangat macam ada seseorang tu dia kalau bab-bab kerja memang serabut la nak cakap pun tak reti nak ternag kan macam mana.. di sini saya sertakan gambar saya bekerja semasa saya dapat jawatan sebagai penjaga gerai n borang gerai n duit gerai.. sangat sangat sangat sangat sangat serabut dan tak tentu arah.. sana sini kertas berterbangan diatas katil saya.. duit pun berterbangan sangat sangat sangat sangat sangat kerja yang  mencabar bagi saya.. tapi apa2 pun saya bersyukur event tu berlangsung dengan jayanya.. semoga apa yang saya pelajari pada masa event itu dapat memberi saya pengalaman untuk menguruskan event-event yang akan datang.. saya suka dengan kerja saya.. walaupun penat dan tak cukup tdor saya suka dengan kerja saya..
jadi disini saya ingin mengatakan apa-apa kerja yang kita buat kita kena buat dengan SEMANGAT dan MINAT nescaya berjalan dengan lancar la kerj akita itu.. kalau kita buat kerja sambil lewa tak bersemangat nescaya kerja kita itu tak seperti yang kita harapkan.. jadi SAYA SUKA DENGAN CARA SAYA BEKERJA!!!! huhu...

Assignment Time!!!

struggling with my emotion, stress, tension, bored, and listening to Bara Bara Bere Bere with my best buddysz emillia a.k.a EMY girlfriend Kamal Adli (clon) atau nama sebenarnya Syahril.. huhu.. dia dah siapkan assignment dia tapi aku tak start lagi.. best nye tengok dia dah buat assignment.. aku kalau buat assignment berterabur sume kertas tapi dia pun sama cuma dia buat lagi fokus.. nak tengok x best buddysz aku yang cengeng, manja ni.. nk tengok la tu.. huhu.. yang nama emy tu tau.. yg faeza tu adik die.. comel kn siblings ni.. adik die jgn ngorat dh ade bf.. huhu.. bukan tajuk tentang assignment ke? huhu.. whatever..