Sunday, May 19, 2013

My New Career To Be


aauuuwww... cakkk.. huhu

assalamualaikum semua.. di sini saya ingin memberitahu bahawa saya ada career baru yang sesuai dengan saya.. huhu.. rasa nya la.. agak perasan disitu.. apa kata cer tengok gambar kat atas tu.. 
.
.
.
.
.
.
sooooooooo.....
ada gaya tak? ada la sikit kan.. huhu.. muka confident je buat gaya ala-ala model gitu.. sebab nye jadi confident macam tu adalah kerana kasut yang saya pakai.. sesiapa yang memakai kasut itu pun akan merasa tahap confident yang tinggi.. tapi sayang seribu kali sayang saya dah cukup tinggi untuk memakai kasut tinggi.. umi saya selalu cakap macam ni.. AWAK DAH TINGGI TAK PAYAH DAH LA PAKAI KASUT TINGGI..

acaner tu? so tak boleh dah la iye orang yang tinggi nak pakai kasut tinggi.. T____T
sedih nye.. terpaksa terkubur mimpi saya ini lah iye.. huhu..



Sunday, May 5, 2013

Jom Kita Mengundi.. Jom Jom Jom

Pilihanraya telah tiba.. tinggal lagi beberapa jam lagi.. kepada yg sudah berdaftar sila lah undi yg terbaik untuk negara kita ini.. saya tidak minta keganasan yang akan berlaku saya cuma inginkan yang terbaik untuk negara saya Malaysia kerana kita semua orang melayu dan semua beragama islam.. semoga segala nya berjalan dengan lancar dan saya berharap kita semua mengundi pemimpin yang betul-betul dapat mentadbir negara kita.. sudah sudah lah melakukan keganasan HAK mereka untuk berkempen bukan mereka kacau sesiapa pun.. kepada pihak yang bertanggungjawab sudah sudah lah melempar fitnah kepada orang yang tidak bersalah.. setakat pakai baju I Love PM tp bw kayu pukul-pukul org bw helmet ketuk org yg tidak membawa apa-apa barang utk mempertahankan diri apa maksudnya tu.. sangat sangat sangat mengecewakan.. asalnya saya tak nak sokong mana mana tapi bila semua ini berlaku depan mata saya dan TV bukan menyiarkan berita semasa tetapi berkempen apa kejadahnya.. sangat tidak matang tindakan pihak tertentu itu.. memfitnah org untuk tutup aib sendiri sangat sangat sangat sangat sangat tidak matang jugak.. saya tidak suka dengan siaran television ini iaitu menyalahgunakan media.. media untuk hiburan bukan berkempen untuk politik.. sangat lah MENGECEWAKAN!!!.. dengan itu saya dengan ini isytiharkan saya sebagai anak muda untuk pakatan rakyat.. walaupun saya tidak berdaftar saya akan tetap sokong yg terbaik.. sangat rugi dan menyesal tidak berdaftar.. semoga pakatan menang tahun ini dan tahun-tahun yang akan datang.. takbirrr... ALLAHU AKBAR!!! #IniKalilah

Saturday, May 4, 2013

Cara saya buat kerja??

huh.. cara saya buat kerja.. hah ni yang nak cerite ni.. saya buat kerja sangat la serabut saya punya tempat tau.. tapi kepala hotak saya tak la serabut sangat macam ada seseorang tu dia kalau bab-bab kerja memang serabut la nak cakap pun tak reti nak ternag kan macam mana.. di sini saya sertakan gambar saya bekerja semasa saya dapat jawatan sebagai penjaga gerai n borang gerai n duit gerai.. sangat sangat sangat sangat sangat serabut dan tak tentu arah.. sana sini kertas berterbangan diatas katil saya.. duit pun berterbangan sangat sangat sangat sangat sangat kerja yang  mencabar bagi saya.. tapi apa2 pun saya bersyukur event tu berlangsung dengan jayanya.. semoga apa yang saya pelajari pada masa event itu dapat memberi saya pengalaman untuk menguruskan event-event yang akan datang.. saya suka dengan kerja saya.. walaupun penat dan tak cukup tdor saya suka dengan kerja saya..
jadi disini saya ingin mengatakan apa-apa kerja yang kita buat kita kena buat dengan SEMANGAT dan MINAT nescaya berjalan dengan lancar la kerj akita itu.. kalau kita buat kerja sambil lewa tak bersemangat nescaya kerja kita itu tak seperti yang kita harapkan.. jadi SAYA SUKA DENGAN CARA SAYA BEKERJA!!!! huhu...

Assignment Time!!!

struggling with my emotion, stress, tension, bored, and listening to Bara Bara Bere Bere with my best buddysz emillia a.k.a EMY girlfriend Kamal Adli (clon) atau nama sebenarnya Syahril.. huhu.. dia dah siapkan assignment dia tapi aku tak start lagi.. best nye tengok dia dah buat assignment.. aku kalau buat assignment berterabur sume kertas tapi dia pun sama cuma dia buat lagi fokus.. nak tengok x best buddysz aku yang cengeng, manja ni.. nk tengok la tu.. huhu.. yang nama emy tu tau.. yg faeza tu adik die.. comel kn siblings ni.. adik die jgn ngorat dh ade bf.. huhu.. bukan tajuk tentang assignment ke? huhu.. whatever..



New Life!!!

i'm back again..

Assalamualaikum cinta..
Dengan ini, saya Siti Fatimah Zahrah Binti Mohammad Musa sudah diisyhtiharkan kembali solo diatas sebab-sebab yang tertentu jadi saya meminta kepada lelaki-lelaki diluar sana yang akan menjadi bakal-bakal imam semoga berbahagia dengan kehendakNya.

pergh... ayat mengisytiharkan solo rupa itu iye.. huhu.. ayat tak bley nak blah lagi kan.. huhu.. adakah aku sedih kembali solo? tipu la kalau xsedih kan tapi aku rasa lega sebab aku dah BEBAS dari kepompong terkongkong ni hah.. so sekarang yang paling penting dalam hidup aku adalah FAMILY, Suraya of cos my bubbly niece yang comel dan bertambah tambah tambah gemuk gamaknya, my FRIENDS, my BFFFFFFFFFF, banyak benor F gamaknya.. huhu.. dan juga CAREER den.. nak beli kereta, rumah, superbike (woah) dahsyat.. hehe..

my mum ada cakap lau susah sangat suruh jela abah cari kan.. i said No.. huhu.. aku nak cari sendiri bakal imam ku tapi bukan sekarang mungkin 5 tahun lagi tak pun mungkin 7 tahun lagi.. hidup ini bukannya lama hidup cuma sekali sooooo kita ENJOY.. bak kata Nora Danish dalam drama bersiri Puteri...huhu.. lama xtengok cerita tu masa nora muda-muda dulu... hehe

jadi kepada bakal-bakal imam tak usah menunggu saya kerana ianya tidak berbaloi untuk tunggu saya.. saya nak travelling dulu pergi Sabah, Korea, London <my kindergarden time> and Paris & Mekah.. wish me the best for all that i want to go travel..


this is the new me!!! happy go lucky, crazy, gediks, bubbly.. eeeuuuwww.. huhu